Bloggen min heter jo ”Tanker om verden”, og jeg synes jeg følger det ganske godt. Alle tanker jeg har, er jo om noe i verden. Om det er sko, filosofi, filmer, klær, kaffeflekker eller politikk som opptar meg i dag, skriver jeg hva jeg tenker. Og det er ganske deilig å tømme hodet på den måten. Og alt er jo en del av verden…

I det siste har jeg tenkt og diskutert litt om styreformer. Men jeg har ikke noe svar. Og så vidt jeg kan skjønne er det ikke noen andre som har noe godt svar heller. Ikke som jeg er fornøyd med i hvert fall ;)

”Hvis jeg var diktator skulle alt vært perfekt”

Jeg ønsker meg en verden, eller i det minste et land, hvor alle er likeverdige. Det er en ganske grei tanke, og jeg vil tro at de fleste ønsker det samme. Men hvorfor er det ikke slik i dag? Og prøv ikke å påstå at det er sånn. Men er det beste å innføre kommunisme? For ja, i teorien hadde det vært perfekt. På samme måte som anarki ville vært perfekt. Om bare folk hadde hatt respekt for medmenneskene sine, og forstått at alle er forskjellige. Man er ikke like, men likeverdige. Og om folk hadde gjort sitt beste ikke bare for å ta vare på seg selv, men for å bygge opp samfunnet. For at alle skulle ha like muligheter.

Selvfølgelig ser jeg også det negative. Mennesker har en trang til å hevde seg, til å gjøre det godt, til å bevise at h*n er best til akkurat det h*n gjør. Og det er forståelig. Survival of the fittest, og alt det der.

Men er det viktigst at noen får hevde seg, eller at alle har et verdig liv?

Gah, jeg føler at dette kommer til å kværne rundt i hodet mitt til jeg finner et svar. Lyst til å hjelpe til? :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende